Gluten- och laktosfria knäckiga kakor

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och lättgjord kaka som blir ännu godare dagen efter!

Ingredienser

  • 150 g laktosfritt margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl laktosfri mjölk
  • 5 dl gluten och laktosfri mjölmix
  • Glasyr
  • 50 g laktosfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 3 dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda mjölmixen och bakpulver och vänd ner i smeten. Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.
    2. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och värm tills allt smält. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda ytterligare ca 12 min tills kakan fått färg. Ta ut och låt kallna. Skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben