Glutenfri äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Glutenfri och god är denna.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen, syrliga
  • 3 dl Sempers rena havre
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 75 g smör eller margarin, rumstempererat
  • Instruktioner

    Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en ugnsäker form. Blanda havregryn, socker och kanel. Finfördela fettet i blandningen till en grynig massa. Strö den över äpplena. Grädda i 225 grader ca 20 minuter. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås eller lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben