Glutenfri chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Lyxig chokladtårta med mango och/eller passionsfrukt. Går snabbt att göra och smakar himmelskt.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g margarin
  • 3 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 msk smör
  • 40 g rice crispies
  • Chokladmousse 6-8 port
  • Mango, passionsfrukt, vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Riv mandelmassan och blanda med margarinet. Rör ner ett ägg i taget och blanda ner kakaon. Häll ner i en smörad form med avtagbar kant, ca: 24cm. Grädda i ugn 200 grader, 15 minuter. Ta av kanten runt om men låt kakan ligga kvar och svalna lite.
    2. Fyllning 1: Smält chokladen och smöret, blanda ner rice crispiesen. Lägg fyllningen på botten då den svalnat. låt detta stelna.
    3. Fyllning 2: Köp Chokladmouse och blanda 6-8 portioner enligt förpackningen låt stelna i kylen. Bred detta på och runt om tårtan när mousen är klar och tårtan är klar att servera.
    4. Tillbehör: Skivad mango, halverad passionsfrukt och vispad grädde.
    5. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Jessica 13 november 2023

    Rice crispies är INTE glutenfria! Det är direkt olämpligt att ha detta receptet upplagt som glutenfritt då en person som ska baka och bjuda någon med celiaki kan råka hamna här och följa det. Rice crispies är okej för någon som var veteallergi men inte för någon som har sjukdomen celiaki/glutenintolerans

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben