Glutenfri chokladtårta

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt enkel och god tårta! Kan ätas bara sådär eller med diverse tillägg! Skriv gärna i efterhand hur tårtan blivit och om ni har fyllt den med någonting och vad! Provar ännu själv fram och ser hur det blir med olika fyllningar och recept då jag har haft ganska svårt att hitta glutenfria recept över internet! Samt ofta blir bakverken väldigt torra, så jag provar fram för att få så saftiga och fluffiga!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 2 dl potatis mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk, vatten eller saft (vad som lockar mest)
  • 4 msk kakao
  • Garnering
  • 2 dl grädde
  • 200 g blockchoklad (mörk, mjölk eller vit, välj enligt egen smak)
  • Fyllning
  • Chokladkrämen eller annan slags fruktpuré. ex. Aprikos, mango, ananaspuré
  • Använd din fantasi så får du en egen speciell tårta
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner vätskan och tillsätt sedan torrvarorna medan du vispar med elvisp på lägsta hastighet.
    2. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca 45 minuter, prova med en sticka i mitten av kakan, stickan skall vara "ren" när den kommer ut.
    3. Om du vill ha någon slags fyllning i tårtan skall du låta den svalna över natten innan den stjälps upp och fylls!
    4. Garnering: Koka sakta upp grädden. När grädden börjar koka, ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen har smält och låt svalna. För bästa resultat låt krämen stå i kylskåp några timmar innan garnering.
    5. Ta sedan ut och rör FÖRSIKTIGT om. Rör du får snabbt eller för mycket blir krämen klimpig. Bred över tårtan och dekorera med annan riven choklad eller annat.
    6. Servera med färska jordgubbar eller vispgrädde!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben