Citronsockerkaka är en svensk klassiker! Med ett täcke fluffiga marängtoppar blir den något alldeles speciellt.
Ingredienser
6 stora ägg
2½ dl socker
1 citron, skal + 2 msk saft
2½ dl potatismjöl
Marängtopp
3 äggvitor
1 dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna med sockret. Tillsätt citronsaft i äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt, först hälften och sedan resten. Rör ner potatismjölet.
Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Vispa äggvitorna till marängen är styva. Tillsätt sockret, lite i taget.
Spritsa toppar på kakan och ställ in högst upp i ugnen 2-3 minuter. Var försiktig så att marängen inte bränns.