Glutenfri citronkaka med marängtoppar

Serverar: 8 portioner

Citronsockerkaka är en svensk klassiker! Med ett täcke fluffiga marängtoppar blir den något alldeles speciellt.

Ingredienser

  • 6 stora ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 citron, skal + 2 msk saft
  • 2½ dl potatismjöl
  • Marängtopp
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna med sockret. Tillsätt citronsaft i äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt, först hälften och sedan resten. Rör ner potatismjölet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Vispa äggvitorna till marängen är styva. Tillsätt sockret, lite i taget.
    4. Spritsa toppar på kakan och ställ in högst upp i ugnen 2-3 minuter. Var försiktig så att marängen inte bränns.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben