Glutenfri citronsockerkaka med glasyr

Serverar: 8-10 portioner

Sockerkakan får här en fräsch upplyftning av citron.

Ingredienser

  • 3 1/4 dl fin mjölmix, Semper
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • Smör och glutenfritt ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • Några droppar pressad citron
  • Garnering
  • Eventuellt citronskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjölblandningen. Blanda ner smöret och mjölken, rör till en jämn smet.
    3. Smöra och bröa en form, ca 2 liter, och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter. Kakan ska vara torr inuti.
    4. Rör florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över den kalla kakan och garnera eventuellt med citronskivor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben