En kaka som passar även som efterrätt för alla med glutenintollerans.
Ingredienser
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl finmix glutenfritt mjöl
100-150 g mörk choklad
100 g margarin
3 msk kakao
Smör/margarin till smörjning av form
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Vispa ägg och socker,vaniljsocker vitt och
pösigt.
smält smöret och bryt chokladen i bitar och
smält i det varma smöret.
Tillsätt kakao och choklad smör blandningen
och rör om, sist mjölmixen. fortsätt och rör i,
ej för häftigt. när smeten är blandad häll i
smord springform(öppningsbar) och grädda i
nedre delen av ugnen i ca 25-30 min.
150-175 grader beroende på ugn.
Bjöd på denna goda kladdkaka när dottern (som är glutenintollerant) kom på besök i helgen.
ALLA berömde den, och jag tycker den är femstjärnig. Tack !!!
Bjöd på denna goda kladdkaka när dottern (som är glutenintollerant) kom på besök i helgen. ALLA berömde den, och jag tycker den är femstjärnig. Tack !!!