Glutenfri Kladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En kaka som passar även som efterrätt för alla med glutenintollerans.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl finmix glutenfritt mjöl
  • 100-150 g mörk choklad
  • 100 g margarin
  • 3 msk kakao
  • Smör/margarin till smörjning av form
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker,vaniljsocker vitt och pösigt. smält smöret och bryt chokladen i bitar och smält i det varma smöret. Tillsätt kakao och choklad smör blandningen och rör om, sist mjölmixen. fortsätt och rör i, ej för häftigt. när smeten är blandad häll i smord springform(öppningsbar) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. 150-175 grader beroende på ugn.
    2. Servera med vispad Grädde

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    rimbostina 1 december 2009

    Bjöd på denna goda kladdkaka när dottern (som är glutenintollerant) kom på besök i helgen. ALLA berömde den, och jag tycker den är femstjärnig. Tack !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben