Glutenfri kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Enkel kladdkaka som är glutenfri utan en massa krångliga mjölsorter.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl kakao
  • 1 ½ dl (110g) potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smöra formen och klä den med kokosflingorna. sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
    3. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
    4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Hammantorp 28 januari 2011

    En väldigt god kladdkaka. Det är så bra när man kan använda potatismjöl istället för dyra glutenfria mjölmixer. Den kommer absolut att bakas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben