Glutenfri morotskaka

Tid: 1 timme 20 minuter

Den blir väldigt saftig och god!

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 250 g malen sötmandel eller nötkärnor
  • 3 msk potatismjöl
  • 6 st ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft av en ½ citron
  • 1 tsk kanel
  • 125 g Philadelphiaost
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och rå riv dem fint. Mal mandeln (med skal) eller nötterna. Blanda dem med potatismjölet. Vispa äggen pösiga med sockret. Tillsätt morötterna,potatismjölet, mandeln, citronsaften och skalet samt kanel. Häll smeten i en välsmord och lätt mjölad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda kakan på galler, i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 min. Låt kakan svalna.
    2. Mosa philadelphiaosten med margarinet och florsocker till en smidig glasyr. Bred den över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben