Glutenfri Småländsk ostkaka

Serverar: 4 portioner

Lika god som orginalreceptet här på Matklubben.se, men glutenfri.

Ingredienser

  • ½ dl Lailas glutenfri mix (Lailas blå mjölmix)
  • 2 ½ liter gammaldags mjölk
  • 1 ½ msk ostlöpe (köps på apoteket)
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • 1 - 2 finrivna bittermandlar
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölmixen i lite av mjölken till en slät redning.
    2. Ljumma mjölken till 37 grader, rör ner mjölmixredningen och ostlöpen. Låt blandningen stå och stelna cirka 30 minuter.
    3. Rör sönder ostmassan med en stålvisp, häll den försiktigt i ett durkslag och låt den rinna av.
    4. Vispa ihop ägg, grädde och socker, blanda i söt- och bittermandeln och rör ner i den avrunna ostmassan.
    5. Häll upp i smorda formar och grädda i 175° cirka 1 timme.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    sockerpajen 29 januari 2011

    Mycket gott!!!

    susula57 24 juli 2012

    Mycket god ostkaka! Smakar näst intill vanlig ostkaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben