Glutenfria chocolate chip cookies

Serverar: 25 portioner

Amerikanska klassiker som vi har lärt oss att älska. Här är en glutenfri variant som är både enkel att göra och enkel att göra slut på.

Ingredienser

  • 100 g smör el. margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1½ dl fin glutenfri mjölmix
  • ½ dl sojamjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Häll margarin, farin och socker i matberedaren och kör tills det bildas en grynig massa. Knäck i ägget. Blanda mjöl mixen med bakpulvret och häll blandningen i matberedarens skål. Häll i vaniljsocker och salt. Kör några varv till. Hacka blockchokladen grovt och lägg även den i matberedaren. Kör några varv till.
    2. Ta fram plåtar och täck dem med bakplåtspapper. Klicka med hjälp av teskedar ut smeten på plåtarna. Lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna lite innan du med hjälp av osthyvel eller stekspade lyfter över dem till ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cina12345 7 september 2011

    ska baka dem nu men ser inte hur många grader ugnen ska vara på..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben