Amerikanska klassiker som vi har lärt oss att älska. Här är en glutenfri variant som är både enkel att göra och enkel att göra slut på.
Ingredienser
100 g smör el. margarin
1 dl farinsocker
1 dl socker
1 ägg
1½ dl fin glutenfri mjölmix
½ dl sojamjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad
Instruktioner
Häll margarin, farin och socker i matberedaren och kör tills det bildas en grynig massa. Knäck i ägget. Blanda mjöl mixen med bakpulvret och häll blandningen i matberedarens skål. Häll i vaniljsocker och salt. Kör några varv till. Hacka blockchokladen grovt och lägg även den i matberedaren. Kör några varv till.
Ta fram plåtar och täck dem med bakplåtspapper. Klicka med hjälp av teskedar ut smeten på plåtarna. Lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna lite innan du med hjälp av osthyvel eller stekspade lyfter över dem till ett galler.
ska baka dem nu men ser inte hur många grader ugnen ska vara på..