Glutenfria dadlar och bananmuffins

Använd färska, mjuka dadlar om du kan. De ger den bästa smaken.

Ingredienser

  • 125 g glutenfritt mjöl
  • 30 g ljusbrunt socker
  • 125 g urkärnade och hackade dadlar
  • 1 tsk glutenfritt bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 msk solrosolja
  • 1 mogen mosad banan
  • Topping
  • 300 g philadelphia
  • Finrivet skal och saft från 1 citron
  • 3-4 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mjöl och socker i en skål och rör ned dadlarna och bakpulvret. Vispa samman ägg och olja i en annan skål och rör ned den mosade bananen. Rör ned smeten i mjöl- och dadelblandningen.
    2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem och lägg dem på ett galler för att svalna.
    3. Toppingen: Rör osten mjuk, rör sedan ned citronskal och saft. Blanda ned florsocker efter smak.
    4. Bred glasyren över muffinsarna och mönstra ytan med en gaffel.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben