Glutenfria hallonbullar med glasyr

Serverar: 20 portioner

Läckra bullar med söta hallon.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 6 dl glutenfri mjölmix, Semper
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • ½ dl socker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk smält smör
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt det i mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1½ timme.
    2. Lägg degen i en spritspåse eller klicka ut i bullformar. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Värm hallon, socker och majsstärkelse. Gör en grop med tummen i varje bulle och klicka i fyllningen. Pensla med ägg. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 200 grader. Grädda 10-12 minuter. Låt svalna något.
    4. Vispa ihop glasyren och ringla den över bullarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben