Glutenfria kärleksmums

Serverar: 24 portioner

Kärleksmums, snoddas, mockarutor... Kärt barn har många namn. Dessa rutor är alltid en garanterad succé!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g majsmjöl
  • 70 g mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 3½ dl florsocker
  • 3 msk kokt kallt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Riven kokos eller strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och blanda om väl. Häll smeten i en form, 22x32 cm. Grädda strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
    3. Smält smöret till glasyren. Blanda ner florsocker, kallt kaffe, kakao och vaniljsocker och bred över kakan. Strö på riven kokos eller strössel och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben