Glutenfria kaffebullar med kardemumma

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Underbart goda bullar.

Ingredienser

  • 4 msk margarin eller smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 18-20 dl glutenfri mjölmix
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 4 msk smör eller margarin
  • 2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Häll på mjölken och ljumma degspadet ttill 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör till jästen är upplöst. Häll på resten av spadet.
    3. Blanda i salt, socker och nästan allt av mixen och arbeta degen enligt förpackningens anvisningar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Förbered fyllningen: Riv mandelmasan och blanda den med matfettet och kardemumman till en smidig massa.
    5. Ta upp degen på bakbordet och tillsätt resten av mixen.
    6. Forma jämnstora bullar. Platta ut dem något. Lägg lite av fyllningen på mitten och täck dem genom att vika upp degen runt om.
    7. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakplåtspapper.
    8. Jäs bullarna under bakduk till knappt dubbel storlek. Pensla dem med uppvispat ägg och strö eventuellt på lite pärlsocker.
    9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 7-8 minuter.
    10. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben