Glutenfria kaffebullar med kardemumma
Serverar:
40 portioner
Tid:
1 timme 40 minuter
Underbart goda bullar.
Ingredienser
4 msk margarin eller smör
6 dl mjölk
50 g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
18-20 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
200 g mandelmassa
4 msk smör eller margarin
2 tsk nystötta kardemummakärnor
Instruktioner
Smält matfettet. Häll på mjölken och ljumma degspadet ttill 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör till jästen är upplöst. Häll på resten av spadet.
Blanda i salt, socker och nästan allt av mixen och arbeta degen enligt förpackningens anvisningar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Förbered fyllningen: Riv mandelmasan och blanda den med matfettet och kardemumman till en smidig massa.
Ta upp degen på bakbordet och tillsätt resten av mixen.
Forma jämnstora bullar. Platta ut dem något. Lägg lite av fyllningen på mitten och täck dem genom att vika upp degen runt om.
Lägg bullarna med skarven nedåt på bakplåtspapper.
Jäs bullarna under bakduk till knappt dubbel storlek. Pensla dem med uppvispat ägg och strö eventuellt på lite pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 7-8 minuter.
Ät och njut!
Liknande recept
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Ostkaka med kardemumma (glutenfri)
3.5
50 min
2-3
Kardemumma bulle
1
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!