Glutenfria kanelbullar

Serverar: 40 portioner

Det är något helt magiskt med nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk! Dessa godingar har kesella i smeten som gör degen lättarbetad.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl standardmjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl kesella
  • ½ tsk salt
  • 1 kg fin mjölmix, Semper
  • 1 dl socker
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mald kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör, häll i mjölk och låt den bli fingervarm ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmix. Arbeta allt i maskin i ca 10 minuter. Låt därefter degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 50 minuter.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
    3. Ta upp degen på lättmjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Om det behövs knåda in lite mer mjölmix, men tänk på att inte ha för mycket mjöl så bullarna blir torra. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca ½ cm tjock.
    4. Bred ut halva mängden fyllning på varje degplatta. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Forma till dem så att du har runda bullar och placera i formar med snittytan uppåt och lägg dem på plåtar.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker och grädda bullarna i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ät och njut, gärna med ett kallt glas mjölk!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben