Glutenfria kanelbullar

Serverar: 53 portioner

Tid: 2 timmar

Jag brukar baka både bullar med Gluten och Glutenfria. Min farmor var de förut som alltid bakade åt oss men nu har jag börjar själv att baka bullar och de bli alla så fantastisk goda.

Ingredienser

  • 50 gram Jäst
  • 150 gram Smör
  • 5 dl Mjölk
  • 1 ½ dl Strösocker
  • ½ msk Kardemumma
  • Glutenfri mix mjöl
  • Garnering
  • StröSocker
  • Kanel
  • Smör
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret.
    2. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt.
    3. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv.
    4. 4. Börja med mjölet sen. Jag har ingen mått på mjölet utan häller ner de och rör om i omgångar. Fortsätt så och låt degen vara en aning kladdig. För mycket mjöl gör den väldigt torr. Låt den sen jäsa i 30 min över bakduk.
    5. 5. Kavla ut degen och på med smör, socker och kanel. Fortsätt så tills degen är helt slut. Detsamma här låt bullarna jäsa 30 min över en bakduk.
    6. 6. Ugnen skall vara på 250 grader och gräddas i 5-8 min i mitten av ugnen.
    7. 7. Bullarna är färdig och ha en smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sofiar1 4 oktober 2012

    Undrar hur mycket mjöl du använder till bullarna? Är det ett paket semper mjölmix (liten paket) eller finax mm? eller deciliter? MVH Sofia

    Miilla 5 oktober 2012

    Hej! Jag undrar också vad du har för mjölmix? Det skiljer sig åt ganska mycket beroende på vilken sort man har! Mvh

    maracus 13 januari 2013

    GRATTIS Detta var det första receptet jag läst där man inte anger dl eller gram i hur mycket mjöl. du kan ju åtminstone skriva cirka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben