Glutenfria mazariner

Serverar: 12 portioner

Söta mazariner fyllda med krämig mandelmassa.

Ingredienser

  • 100 g majsmjöl
  • 100 g majsstärkelse
  • 1 tsk fiberhusk
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 2½ dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • Blåbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk, smöret i bitar, ägg, kallt vatten och socker i en matberedare och kör tills det nästan bildas en deg. Ta upp och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar. Tryck ut bitarna i aluminiumformar.
    3. Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Rör i äggen och blanda väl. Fördela smeten i formarna och grädda strax under mitten i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Garnera gärna med blåbär och citronmeliss vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben