Glutenfria nougatrutor med havre

Serverar: 20 portioner

Mums till många med magar känsliga för gluten.

Ingredienser

  • 4½ dl rent havre
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl flytande margarin
  • Topping
  • 100 g nougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda havregryn, maizenamjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en bunke. Häll i margarinet och rör om.
    3. Bred ut smeten i en smord långpanna (20 x 30 cm). Grädda kakan på nedersta falsen i 10 min.
    4. Ta ut kakan och hyvla över, med hjälp av en osthyvel, nougaten över den varma kakan. När nougaten har smält litegrann så breder du ut den i jämnt lager. Låt kakan stå och svalna innan du skär i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.8
    25-30
    7
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben