Glutenfria pepparkakor

Spröda och smakrika pepparkakor. Degen går bra att göra stora och små pepparkakor av.

Ingredienser

  • 100 g socker
  • 150 g margarin/smör rumsvarmt
  • ¾ dl ljus sirap
  • 1½ tsk kanel
  • 1½ tsk kardemumma
  • 1½ tsk ingefära
  • 1½ tsk nejlikor
  • ¾ dl vispgrädde (vispas)
  • 1 dl pofiber
  • 8-9 dl glutenfritt mjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Gör degen:
    2. Rör socker och matfett poröst. Tillsätt sirap, kryddor och grädden och rör om. Blanda ner pofiber och låt stå 5 minuter. Blanda 6 dl glutenfritt mjöl och bikarbonat och rör ner detta. Om det behövs tillsätt mer mjöl, spara resten av mjölet till utbakningen. Degen ska vara fast inte hård. Låt vila övertäckt i kylen minst 12 timmar. Degen håller länge, upp till veckor i kylen.
    3. Utbakning:
    4. Värm ugnen till 175-200 grader. Kavla ut degen tunt och tag ut pepparkakor med mått. Grädda ca 5 minuter och låt kallna på plåten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben