Glutenfria pepparkakor eller ett pepparkakshus

Nu kan även glutenallergiker få en riktigt god jul! Väg ingredienserna för ett säkert resultat, degen är jättebra att använda trotts den är glutenfri!.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 1,75 dl Risenta rårörsocker 130 g
  • 1 dl mörk sirap 150 g
  • 1 msk pepparkakskrydda 15 g
  • 10 krm bikarbonat 8 g
  • 3,3 dl Risenta rismjöl 200 g
  • 2 dl Risenta bovetemjöl 120 g
  • 2,3 msk vatten 35 g
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
    2. Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen. Man kan baka ut pepparkakorna på två sätt:
    3. Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper. Alternativ 2: Låta degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.
    4. Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.
    5. Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.
    6. Pepparkakskryddan eller lika delar kanel, ingefära och mald nejlika

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben