Glutenfria Petit choux

Serverar: 25 portioner

Toppengoda och enkla. Här som förätt

Ingredienser

  • Grundsmet
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 ½ dl Semper Glutenfri Mix
  • 3 ägg
  • Fyllning 1
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 burk stenbitsrom
  • ½ dl finhackad rödlök
  • Färsk, finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Lägg i mixen i en matberedare och blanda i den kokande vatten- och smörblandningen. Rör tills degen är smidig. Lägg smeten i en spritspåse ochspritsa ut på bakplåtspapper som strängar eller toppar. Det går även bra att klicka ut smeten med hjälp av två skedar. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, tills petit chouxerna blivit gyllenbruna. Låt svalna.
    2. OBS! Öppna ugnsluckan först när de är färdiggräddade, annars kan de sjunka ihop.
    3. Klipp eller skär sedan upp ett lock. Fyll med önskad fyllning.
    4. Petit chouxerna går bra att frysa, men då utan fyllning.
    5. *Kan användas till Semper Glutenfri Mix, Semper Fin Mix, Semper Grov Mix och Semper Lågprotein Mix.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Vetebullen 28 december 2009

    Petit chouxen blev jättefina. Mycket bra recept! Det får du full pott för!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben