Glutenfria pitabröd

Serverar: 12 portioner

Pitabröd är det perfekta picknickbrödet som går att fylla med det mesta: kyckling, grönsaker, falafel, halloumi, fårost eller vilken fyllning du vill.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • Ca 7 dl vatten, svalt/fingervarmt, 700 g
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äggvita
  • 2 msk olja
  • Ca 4 dl rismjöl, 275 g
  • Ca 5 dl durramjöl, 250 g
  • Drygt 2 dl majsstärkelse, 120 g
  • Ca 2 dl grovmalet psylliumfrö, 35 g
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet och vispa ihop med honung, äggvita och olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem i degvätskan under kraftig omrörning med elvisp. Fortsätt att blanda någon minut. Låt degen jäsa i degbunken i ca 60 minuter.
    2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla till bollar med mjölade händer, utan att knåda. Platta ut så att de blir knappt ½ cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i ca 30-40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Grädda i övre delen av ugnen i ca 12-15 minuter tills du anar en gyllene ton på ovansidan. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben