Glutenfria våfflor

Serverar: 3 portioner

Våfflor är gott att njuta året om!

Ingredienser

  • 4 dl majsstärkelse maizena
  • 2 dl glutenfri mjölmix tex finax
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl mjölk eller mjölkersättning tex havredryck
  • 1 1/2 msk flytande fett eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda majsstärkelse, mjölmix, socker och bakpulver. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet innan du tillsätter mjölken/mjölkerättningen och fettet.
    2. Hetta upp våffeljärnet och börja gräddningen. Beräkna en knapp dl smet till varje lagg och rör om i smeten mellan varje.
    3. Lägg ut våfflorna på galler tills all smet är gräddad. Servera våfflorna fortfarande ljumma.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben