Glutenfria vanilj- och sockerbullar

Serverar: 12 portioner

Detta är verkligen mina favorit bullar! Även kallade solskensbullar och visst hör namnet till bullen. De strålar ju verkligen om dem. Så otroligt goda med sin ljuvliga klick av len vaniljkräm!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 25 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 2½ dl standardmjölk
  • ½ dl ljus sirap
  • 3/4 dl kesella
  • 1 krm salt
  • ½ dl socker
  • 100-225 g glutenfri fin mjölmix, Semper (½ påse)
  • Kräm
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 msk socker
  • 2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smält smör och häll i mjölken. Värm blandningen till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp jästen. Tillsätt fiberhusk. låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmixen. Arbeta samman allt i maskin ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 minuter.
    2. Kräm: Vispa mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning till dess att krämen tjocknar. Ta av och låt krämen svalna. Tillsätt vaniljsocker och rör om.
    3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig och rulla ut till en lång längd. Dela i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna i formar. Jag placerade mina formar i ett muffinsbleck. Spritsa eller klicka ner kräm i bullens mitt. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
    4. Sättugnen på 200 grader.
    5. Grädda bullarna strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
    6. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem därefter i socker. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben