Glutenfritt bröd med hasselnötter

Serverar: 42 portioner

Det här långpannebrödet passar lika bra till frukostbröd som till mellanmål eller till ostbrickan. Den glutenfria mjölmixen finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 kg Mix Well fullkornsbröd, glutenfri mjölmix
  • 2 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 msk krossade linfrön
  • 2-3 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, vatten och mjölmixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
    2. Bred ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 25 minuter under bakduk.
    3. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda brödet ytterligare 10-15 minuter tills brödet fått fin färg och känns genomgräddat.
    5. Låt brödet svalna på galler och skär det sedan i bitar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben