Det här långpannebrödet passar lika bra till frukostbröd som till mellanmål eller till ostbrickan. Den glutenfria mjölmixen finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet vatten, 37 grader
1 kg Mix Well fullkornsbröd, glutenfri mjölmix
2 dl russin
2 dl hasselnötter
2 msk krossade linfrön
2-3 msk sesamfrön
Instruktioner
Blanda jäst, vatten och mjölmixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
Bred ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 25 minuter under bakduk.
Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda brödet ytterligare 10-15 minuter tills brödet fått fin färg och känns genomgräddat.
Låt brödet svalna på galler och skär det sedan i bitar.