Glutenfritt bröd med quinoaflingor

Serverar: 1 portioner

Nyttigt GI-bröd som är glutenfritt. Ingredienser som quinoaflingor, boveteflingor och sojamjöl hittar du bland mjöl och gryner i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också köpa dem på hälsokosten.

Ingredienser

  • 1½ dl sojamjöl
  • 1 dl fibrex
  • 4 dl quinoaflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk bikarbonat
  • ½ dl linfrön
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl naturell yoghurt
  • 2 ägg
  • Olja till formen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Häll sojamjöl, fibrex, quinoaflingor, boveteflingor, salt och bikarbonat i en bunke och blanda väl. Häll upp vatten och linfr i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
    3. Smörj en brödform, 1½ liter.
    4. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att äggvitorna rinner ut.
    5. Rör ner linfröblandningen, yoghurten och äggulorna, en i taget, i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.
    6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka så att brödet är genomgräddat, grädda annars lite till. Låt brödet svalna i en handduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben