Kör potatisen varm genom en potatispress eller beredare.
Häll på äggen, parmesanen och till slut mjölet.
Arbeta tills du får en smidig deg av det, (ha på en aning mer mjöl om du tycker att degen inte är fast nog)
Lägg degen i kylen under plast tills den svalnat.
Ta sen ut och knåda ut så du får längre korvar.
Skär med en kniv små fyrkantiga bitar.
Blanchera sedan bitarna i vatten med olja i. Du vet att dom är klara när de flyter upp till ytan.
För servering ska de helst stekas lite fort i smör för färgen och smakens skull ..
Mycket gott till kött
Obs. Om du ska frysa gnoccin så blanchera den inte först utan skär bara ut färdiga bitar och blanchera vid ett senare tillfälle.
Gillar det. Gjorde utan parmesan dock men det blev hyvens ändå. Ett tips är att mjöla in korvarna lite innan man skär dom, de blir lättare att ta i och manövrera när man ska ner med dom i grytan.
Gillar det. Gjorde utan parmesan dock men det blev hyvens ändå. Ett tips är att mjöla in korvarna lite innan man skär dom, de blir lättare att ta i och manövrera när man ska ner med dom i grytan.