God fyllning till semlor

Serverar: 8 portioner

Den här fyllningen tycker jag är perfekt. Den skall vara ganska lös och krämig, mums! Satsen här blir lagom till 8 inte alltför stora bullar. Jag fann ingen större tyll när jag skulle spritsa så bilden blev inte så fin som önskat... men gott ändå :).

Ingredienser

  • 8 normalstora hembakade eller köpta semelbullar
  • Fyllning
  • Inkråm från 4 av bullarna
  • 1 1/2 dl ovispad grädde
  • 125 gram mandelmassa
  • 1 krm vaniljsocker
  • Spritsgrädden
  • 2 1/2 dl vispad grädde
  • En nypa vaniljsocker
  • Dekorering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Skär av ett lock på bullarna och ta ur inkråmet. Använd inkråmet från hälften av bullarna och mosa det med grädde och riv ner mandelmassan. Om du önskar fyllningen lösare tillsätt lite grädde till. Tillsätt vaniljsocker. Blanda väl och fyll bullarna. Bred ut den så den även går en bit ut mot kanten, det blir saftigare.
    2. Vispa grädden inte för hårt men så den går att spritsa. Använd en bred tyll med tänder och håll spritspåsen vågrätt.
    3. Lägg på locken som de är, eller tryck ut hjärtan/stjärnor av locken med pepparkaksformar eller skär dem i trianglar.
    4. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben