God saffranskrans

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod och saftig saffranskrans

Ingredienser

  • 50 g. jäst
  • 21/2 dl. mjölk
  • 125 g. smör
  • 1 pkt. saffran
  • 1/2 tsk. salt
  • 3/4 dl. socker
  • 1 ägg
  • 8 dl. vetemjöl ca
  • Fyllning
  • 75 g. smör
  • 1/2 dl. socker
  • 2 tsk. vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite mjölk och rör ut. Smält smöret, häll i resten av mjölken och låt svalna till 37 grader. Tillsätt salt, saffran, socker, ägg och drygt hälften av mjölet. Arbeta degen i ca. 6 min. i maskin.Tillsätt under tiden mera mjöl så det blir en smidig och fast deg. Låt jäsa ca. 30 min. Rör ihop fyllningen smör, socker och vaniljsocker. Kavla ut till en stor kaka och bred på fyllningen och strö ut russinen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i ganska tjocka bitar som ställs på kant i en smord brödform.Låt jäsa i ca. 25 min. Pensla med ägg och strö på pärlsoclker och mandel och grädda i 200 grader 20-25 min.Låt kallna under bakduk Lycka till

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben