Godaste Morotskakan

Serverar: 30 portioner

Väldigt saftig och relativt hälsosam kaka. Håller länge i kylen och våldsamt uppskattad bland mina vänner. Ska väl tilläggas att jag tvingade till mig receptet från en kompis som jobbade på ett populärt café i New York.

Ingredienser

  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 dl grovt rivna morötter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk kanel
  • 2 dl rapsolja
  • 5 ägg
  • 1 ask mascarpone eller philadelphia färskost
  • Ca. 2 msk. florsocker
  • ½ burk kesella Gourmet
  • Instruktioner

    1. Rör samman allt med sked, vispa ej! Grädda i 175 gr. I c:a 30-35 minuter. Eller till mitten på kakan precis ”stannat” när du försiktigt skakar formen. Grädda i form som är ca 35x25 cm.
    2. Smaksätt toppingen med vaniljsocker, eller rivet skal av en halv apelsin och ca. 2 msk saft från apelsin och florsockret. Gärna lite cocosflingor till garnering.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    4.8
    50 min
    8-12
    5

    Kommentarer (1)

    bikbok 26 juni 2009

    Låter väldigt god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben