Väldigt saftig och relativt hälsosam kaka. Håller länge i kylen och våldsamt uppskattad bland mina vänner. Ska väl tilläggas att jag tvingade till mig receptet från en kompis som jobbade på ett populärt café i New York.
Ingredienser
4 dl socker
4 dl vetemjöl
6 dl grovt rivna morötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
4 tsk kanel
2 dl rapsolja
5 ägg
1 ask mascarpone eller philadelphia färskost
Ca. 2 msk. florsocker
½ burk kesella Gourmet
Instruktioner
- Rör samman allt med sked, vispa ej! Grädda i 175 gr. I c:a 30-35 minuter.
Eller till mitten på kakan precis ”stannat” när du försiktigt skakar formen.
Grädda i form som är ca 35x25 cm.
- Smaksätt toppingen med vaniljsocker, eller rivet skal av en halv apelsin och ca. 2 msk saft från apelsin och florsockret.
Gärna lite cocosflingor till garnering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter väldigt god :)