Snabba morotskakan

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 5 minuter

Varsågod! Håll till godo med min egenkomponerade fräscha och snabba morotskaka.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • ½ dl -3/4 dl socker
  • 3/4 dl smält smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 medlestor riven morot
  • Garnering
  • Florsocker
  • Riven morot
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker hastigt. För att spara tid - strö över bakpulver och vanillinsocker direkt. Vispa poröst. Tillsätt sedan mjöl och vispa försiktigt tills smeten blir klumpfri. Rör sedan i det smälta smöret och därefter den rivna moroten.
    2. Bred till sist ut smeten på bakplåtspapper.
    3. Ungsvärme: 200 grader Tid: Ca 6-10 min.
    4. Garnering: Florsocker/riven morot.
    5. För de som är intoleranta mot laktos/gluten är det bara att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl och smöret till laktosfritt smör.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    sara.1011@live.se 16 juni 2013

    nån som har provat? känns lite osäkert:/ 6-10 minuter i ugnen bara? en ''vanlig'' morotskaka brukar vara i ugnen nära 1 timme

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben