Varsågod! Håll till godo med min egenkomponerade fräscha och snabba morotskaka.
Ingredienser
1 ägg
½ dl -3/4 dl socker
3/4 dl smält smör
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1 medlestor riven morot
Garnering
Florsocker
Riven morot
Instruktioner
Vispa ägg och socker hastigt. För att spara tid - strö över bakpulver och vanillinsocker direkt. Vispa poröst. Tillsätt sedan mjöl och vispa försiktigt tills smeten blir klumpfri. Rör sedan i det smälta smöret och därefter den rivna moroten.
Bred till sist ut smeten på bakplåtspapper.
Ungsvärme: 200 grader
Tid: Ca 6-10 min.
Garnering: Florsocker/riven morot.
För de som är intoleranta mot laktos/gluten är det bara att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl och smöret till laktosfritt smör.
nån som har provat? känns lite osäkert:/ 6-10 minuter i ugnen bara? en ''vanlig'' morotskaka brukar vara i ugnen nära 1 timme