Godaste Pestopastan

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den absolut godaste pestopasta som finns med valnötter istället för pinjenötter!

Ingredienser

  • 175 g valnötter
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 50 g smör eller lättmargarin
  • ½-1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 100 g parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Pasta till 4 personer (Jag brukar använda fullkorns farfalle)
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta fram en matbredare och kör vitlök och valnötter på hög hastighet. Hacka basilikan slarvigt och kör i den tillsammans med smör och olivolja. Tillsätt parmesanen sist. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med peston och tillsätt eventuellt lite haricot verts eller edamerbönor. Servera med lite färsk basilika som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sibba16 19 oktober 2012

    Mycket lätt och gott! Smakar lite annorlunda än vanlig pesto eftersom det är valnötter, men lite omväxling är alltid bra :) Rekommenderas starkt! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben