Lax med tomat och pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaskens. Nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port pasta (gärna Penne eller skruvmakaroner)
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk grön pesto
  • 1 dl gröna oliver
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk smör/margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina eventuell frusen lax. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden pastan kokar, skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
    2. Rör i peston i den varma pastan och rör därefter ner tomater, lök, oliver och spenat i pastan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek laxen i matfettet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera laxen direkt med pestopastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben