Pizzasnurror med pesto och soltorkade tomater

Serverar: 40 portioner

Det här receptet kan man variera i oändlighet. Ha på precis vad du tycker är gott på en pizza!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl tomatsås (typ pastasås)
  • 4 msk pesto
  • 100 g soltorkade tomater
  • Färsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Torkad basilika
  • (ev. salami för den som gillar det)
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda i maskin i ca 8 minuter. Låt jäsa dragfritt under duk i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Knåda degen, dela den i två delar. Kavla ut degbitarna till två rektanglar ca 40x30cm. Bred ut tomatsåsen, klicka och bred ut pesto i 2-3 långa strängar på längden. Hacka de soltorkade tomaterna och sprid ut över pizzan. (Lägg ev. på salamiskivor om så önskas). Hacka färsk oregano och strö över. Salta och peppra. Rulla ihop degen till en rulle. Dela varje rulle i ca 20 bitar (beroende på hur tjocka snurror du vill ha) Lägg dem i bullformar och pensla med uppvispat ägg. Strö över lite torkad basilika. Grädda i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eva_jonte 12 juli 2011

    Gu vad GODA dessa var!!! Vilken deg! Super verkligen!!! Hade strimlad skinka och ost i och torkade örter. Toppengoda :-)

    flisan16 27 juli 2011

    fungerar det att frysa dem efter att man gräddat dem?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben