Godiskaka med choklad

Serverar: 6-8 portioner

Det här är en kaka för gottegrisar. Den innehåller förutom mörk choklad också russin, nötter och hackad vit choklad. Kakan måste svalna och kylas innan den serveras. Saknar du en form med de rätta måtten kan du vika en "låda" av bakplåtspapper som hålls samman med metallgem.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 125 g mörk choklad i bitar, max 65 % kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 70 g pecannötter, kan uteslutas
  • 1 dl russin
  • 30 g grovt hackad, vit choklad
  • 2 dl extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en liten bakform, 30x20 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det bli varmt. Lägg i den mörka chokladen. Rör om då och då tills den smält. Låt blandningen svalna.
    2. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör i den avsvalnade chokladblandningen.
    3. Blanda samman hälften av pecannötterna med de övriga ingredienserna. Vänd ned det i smeten och häll den i formen.
    4. Strö över resterande pecannötter. Grädda kakan i 17 minuter. Låt kakan svalna. Kakan måste ställas svalt i minst ett par timmar, helst över natten, för att stabiliseras och kunna skäras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben