Ett gammalt tidningsrecept som jag har bakat många gånger. Jättegoda!
Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl strösocker
1 tsk hjorthornsalt
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kokos
2 1/2 dl vetemjöl
150 g mörk blockchoklad
Instruktioner
Rör margarin och socker till en porös smet. Tillsätt vaniljsocker, hjorthornsalt, kokos och hälften av vetemjölet. Rör ner allt detta i smeten. Öka på med mjölet så att degen blir fast och lätthanterlig. Låt degen vila kallt en stund.
Forma degen till små kulor. Lägg dem på bakpapperstäckta plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 150º ca 15 minuter.
Låt kakorna kallna. Doppa sedan den ena halvan av varje kaka i smält blockchoklad. Låt stelna på bakplåtspapper.
Kanon kakor =)
tyvärr ingen kaka jag kommer baka igen skulle skippat hjortronsaltet!
Bakade dessa idag, lätta att göra och väldigt goda.