Serverar: 8 portioner
Förbered på kvällen,grädda på morgonen :)
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.
Enl min smak blev dessa alldeles för degiga. Men å andra sidan är jag inte så bra på att baka bröd/bullar så liten reservation för att jag gjort ngt fel!
Degiga? Låter som du tog ut dem för tidigt. Knacka på brödets botten med knogen, låter brödet ihåligt är det klart, annars inte.
Jag fick ut 13 på en dubbel.. men hade inga sesam.. Men skit torra frallor i min smak.. Dock blev mitt recept inte godkänt pga detta fanns redan uppe dom heter ju faktist godmorgonfrallor på arlas recept. SÄ HÄR KOMMER MINA GODMORGONFRALLOOOOOOOOOOOOOOOOOOR