Godmorgonbullar

Läckra frukostbullar som bakas ut på kvällen och gräddar på morgonen, lättare kan det inge bli! Hittat detta recept i tidningen Allers och det är verkligen enkelt och gott.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ tsk socker
  • 2 ägg
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • ca 11 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • Ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Häll över mjölk, vatten. Tillsätt salt, socker, äggen. Klicka ner det rumsvarma fettet och till sist vetemjölet. Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
    2. Stjälp upp degen och arbeta ihop och forma degen till en längd som skärs upp i mindre bitar. Forma degbitarna till släta bullar
    3. Lägg bullarn i en bakpappers klädd liten långpanna som mäter 25*45 cm. Sätt in långpannan i en stor plastpåse som fylls med luft så att inte plasten stöter mot bullarna och fastnar eller täck bullarna med en fuktig bakhanduk.
    4. Ställ kylskåpskallt att jäsa över natten.
    5. Nästa morgon: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bullarna och ta bort plats eller bakduk. Låt dem bli tempererade medan ugnen stiger i grader.
    6. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MatmammaSara 20 oktober 2009

    Mycket enkla och goda frukostbullar! Har gjort dem flera gånger med lyckade resultat.

    gogo 24 oktober 2009

    Kul att du tyckte om mitt recept, det är verkligen enkelt att göra dessa. /Go Go

    karlslund3 12 december 2009

    Supergoda!!! Min lilla familj blev jätteglada över nybakat bröd på morgonen fast även jag som bakade fått sovmorgon. Toppen!!! Kommer bli en vana att göra i helgerna. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben