Läckra frukostbullar som bakas ut på kvällen och gräddar på morgonen, lättare kan det inge bli! Hittat detta recept i tidningen Allers och det är verkligen enkelt och gott.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl kall mjölk
2 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 ½ tsk socker
2 ägg
75 gram rumsvarmt smör
ca 11 dl vetemjöl special
Pensling
Ägg
Vallmofrön
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Häll över mjölk, vatten.
Tillsätt salt, socker, äggen. Klicka ner det rumsvarma fettet och till sist vetemjölet. Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
- Stjälp upp degen och arbeta ihop och forma degen till en längd som skärs upp i mindre bitar. Forma degbitarna till släta bullar
- Lägg bullarn i en bakpappers klädd liten långpanna som mäter 25*45 cm. Sätt in långpannan i en stor plastpåse som fylls med luft så att inte plasten stöter mot bullarna och fastnar eller täck bullarna med en fuktig bakhanduk.
- Ställ kylskåpskallt att jäsa över natten.
- Nästa morgon: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bullarna och ta bort plats eller bakduk. Låt dem bli tempererade medan ugnen stiger i grader.
- Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Mycket enkla och goda frukostbullar! Har gjort dem flera gånger med lyckade resultat.
Kul att du tyckte om mitt recept, det är verkligen enkelt att göra dessa. /Go Go
Supergoda!!! Min lilla familj blev jätteglada över nybakat bröd på morgonen fast även jag som bakade fått sovmorgon. Toppen!!! Kommer bli en vana att göra i helgerna. Tack för receptet.