Mammas godmorgonbullar

Lättaste brödet man kan baka. Perfekt sommarbröd dessutom.

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 6 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • eller
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och rör tills jästen är löst. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen smidig.
    2. Dela den i 4 delar som rullas till smala längder och läggs på smord plåt. Skåra ca 5 cm långa bitar rakt igenom. Lägg bakduk över och ställ i kylen över natten. På morgonen sätts ugnen på 250 grader SAMTIDIGT som plåten skjuts in.
    3. Klart efter ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben