Gräddädelfyllda dadlar med saltrostade nötter
Serverar:
4 portioner
Mumsigt goda munsbitar med smak av både sött och salt.
Ingredienser
140 g Kvibille gräddädel
12 färska dadlar
1 dl balsamvinäger
2 msk olivolja
50 g jordnötter
1 tsk flingsalt
Instruktioner
Låt osten ligga framme och bli rumstempererad.
Kärna ur dadlarna.
Fyll en spritspåse med 100 g av osten. Spritsa osten i dadlarna.
Koka ihop vinägern tills 2 msk återstår. Blanda i olja.
Rosta jordnötterna i en torr, varm stekpanna med saltet.
Hacka nötterna och strö dem över dadlarna. Häll på balsamico och smula över resten av osten.
Liknande recept
Fyllda dadlar
1 h
25
Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd
5
4
3
Bananknäckpaj med nötter
3.5
8-10
4
Nöt och chokladtryffel paj
10-12
Choklad & nöt brownie
Svamppasta med nötter
4
1
Nöt och havrekaka
3.5
3
Dadlar med parmesanost
6
Äppelkaka med nötter
40 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!