Gräddädelfyllda dadlar med saltrostade nötter

Serverar: 4 portioner

Mumsigt goda munsbitar med smak av både sött och salt.

Ingredienser

  • 140 g Kvibille gräddädel
  • 12 färska dadlar
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 50 g jordnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Låt osten ligga framme och bli rumstempererad.
    2. Kärna ur dadlarna.
    3. Fyll en spritspåse med 100 g av osten. Spritsa osten i dadlarna.
    4. Koka ihop vinägern tills 2 msk återstår. Blanda i olja.
    5. Rosta jordnötterna i en torr, varm stekpanna med saltet.
    6. Hacka nötterna och strö dem över dadlarna. Häll på balsamico och smula över resten av osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben