Gräddbullar

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Enkla skånska gräddbullar

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 8 smörgåsrån
  • 1 dl äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i blöd i kallt vatten. Tag ut 2 st rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 sm i diam. Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap. Krama ur gelantinbladen. smält dessa försiktigt på svag värme. Vispa ner det smälta gelantinet i en tunn stråle i äggvitepöset.
    2. Häll äggvitepöset i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning. Tryck ut massan nerifrån till en topp på varje rånbotten. Ställ detta kallt så att ytan torkar, minst 4 timmar. Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Doppa ena sidan av skumtopparna och sedan den andra halvan. Ställ i kylen tills chokladen stelnad. Man kan även doppa topparna i kokos om man vill, innan man ställer de till att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben