Gräddbullar med hallon
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
30 minuter
Från TV-programmet Tinas julkök
Ingredienser
1 dl äggvitor (ca 3 ägg)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad / gelantin
Frystorkade, krossade hallon och jordgubbar från ett paket Kellogsflingor 500 gram
8-10 smörgåsrån
200 g mörk choklad
2 msk matolja
Instruktioner
Vispa äggvitorna, sockret och vaniljsocker med hjälp av en elvisp, det ska bli marängstyvt.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
Krama sedan ur dem och smält dem försiktigt i en panna.
Krossa de frystorkade bären i en plastpåse så det blir ett fint pulver.
Använd en mixerstav om de är sega.
Ta lite av marängvispet och rör ner i det smälta gelantinet för att temperera det.
Häll sedan över allt i den övriga marängsmeten.
Vänd ner det försiktigt och ordentligt och blanda sedan ned bärpulvret.
Häll fyllningen i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning.
Tag ut 1-2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 cm i diameter.
Det går utmärkt att stansa ut dessa med ett glas.
Tryck sedan ut marängsmeten till en topp eller ”mumsmumsformad” boll på varje rånbotten.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
Rör ned oljan för att göra den lite rinnigare.
Doppa gräddbullarna, vrid dem i slutet och skaka lätt så överflödig choklad rinner av.
Doppa eller strö topparna med kokos innan de ställs in i kylen och stelnar till.
Liknande recept
Hallon festmuffins
5
1
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Spikes hallon och blåbär paj
4.5
1 h
6
2
Mayas Hallon Suprice
5
20 min
5-7
Hallon och rabarbersaft från Rostorp
6
Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon
4.4
10
18
Hallon och citronmuffins med limeglacyr
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!