Gräddbulle med nektariner och citroncurd

Serverar: 8 portioner

Man kan göra desserter på allt!

Ingredienser

  • Gräddbullen
  • 5 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl riven kokos
  • 25 g smör, rumstempererat
  • Citroncurd
  • 4 st ägg
  • 4 st citroner, saften från samtliga, det rivna skalet från 3 av dem
  • 3 dl socker
  • 125 g smör
  • 6 st mjuka nektariner
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Gräddbulle: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitor, socker, bakpulver och vaniljsocker till maräng.
    2. Smöra en ugnsfast form och bröa med kokos. Häll marängen i formen och ställ in den i ugnen. Stäng av ugnsvärmen helt efter 1 (en) minut.
    3. Låt sedan marängen stå i ugnen minst 5 timmar eller över natten. OBS! Ugnsluckan får inte öppnas under några som helst omständigheter! Ladda hem Tinas kom-ihåg-lapp nedan!
    4. Citroncurd: Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt sjuda. Vispa hela tiden tills krämen är lagom tjock. Sila bort ev. kärnor och skalrester från krämen och låt den svalna. Vispa ner smöret. Plasta med plastfilm.
    5. Nektarinerna: Skär nektarinerna i klyftor. Lägg curden på gräddbullen och toppa med frukten. Garnera med strimlad mynta. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben