Gräddfyllda lavendeldrömmar

Serverar: 35 portioner

Fyllningen i det här receptet är beräknad till ca 10 bakelser, medan det blir ca 35 enkla kakor av satsen. Sedan tror jag nog att man kan äta drömmarna precis som de är, ofyllda, när fyllningen inte räcker längre ... Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk torkade lavendelblommor
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • Ca 3 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman ingredienserna till en deg. Stöt lavendeln i en mortel innan den tillsätts. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter. Lägg den kallt ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°. Ta fram rullen och skär den i skivor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
    3. Vispa grädden till fyllningen och smaksätt med vaniljsockret. Lägg samman kakorna två och två med litet vispgrädde emellan. Lägg en klick ovanpå varje och garnera med färska bär.

    Liknande recept

    5
    40 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben