Gräddfyllda nötrullar

Serverar: 18 portioner

På konditoriet finner man ofta nötrullar med goda fyllningar. Dessa nötrullar är läckert knapriga utanpå med en härlig fyllning som smakar apelsin och choklad.

Ingredienser

  • 1,5 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vit sirap
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Rivet skal och saft av en apelsin
  • Tillbehör
  • Ev kaksprits
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka hasselnötterna. Blanda nöthack, socker, matfett, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull.
    2. Låt massan sjuda under omrörning på svag värme tills den tjocknar.
    3. Klicka ut smeten till 18 kakor på en bakpappersklädd plåt. Placera "klickarna" med stora mellanrum eftersom de flyter ut under gräddningen.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något.
    5. Lossa kakorna försiktigt. Rulla ihop dem med ovansidan utåt. Låt rullarna kallna.
    6. Fyll ev en kaksprits med fyllning. Fyll rullarna med gräddfyllningen.
    7. Du kan även fylla rullarna med chokladmousse istället för apelsin- och chokladgrädden. Smält 100 g mörk choklad. Blanda den med 1 äggula och 1-2 msk konjak. Vänd ner 2 dl vispad grädde. Fyll rullarna enligt grundreceptet.
    8. Tänk på att kakorna måste rullas innan de kallnar annars går de sönder. Om kakorna hinner svalna innan de rullas kan plåten sättas in i ugnen någon minut så att kakan mjuknar. Rullarna ska serveras precis nyfyllda eftersom fyllningen gör att rullarna snabbt förlorar sin sprödhet.

    Liknande recept

    20 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben