En favorittårta som passar utmärkt till alla tillfällen. Saftig!
Ingredienser
100 g malda hasselnötter
1,5 msk potatismjöl
1,5 msk bakpulver
3 ägg
1,5 dl socker
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk inlagda mandariner
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj med smör. Häll över smeten och bred ut den över pappret.
Grädda mitt i ugn 4-5 min.
Lägg ett nytt bakplåtspapper på en arbetsyta och strö över socker. Vänd sedan över den färdiggräddade bottnen på detta. Lossnar det inte får man pensla med lite kallt vatten på baksidan av pappret.
Bred över den vispade grädden. Strö ut mandarinerna och rulla ihop botten till en rulle.