Gräddig gryta med kronärtskockor

Serverar: 4 portioner

Kycklingfiléer och kronärtskockshjärtan i härlig gräddsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk soja
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar tvärs över. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Bryn filébitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp kycklingen och fräs vitlöken.
    2. Vispa ihop grädden, mjölet, fonden, citronskalet och sojan i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och skär dem sedan i halvor.
    3. Lägg ner kronärtskockshalvorna, kycklingen och vitlöken i grytan, låt koka ca 5 minuter. Blanda i persiljan och servera med ris eller couscous och sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben