Gräslöksfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God vardagsrätt, som även går hem hos barn.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 skivor rökt skinka (ca 30g)
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vitt vin eller 1 msk pressad citron+vatten
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord form och salta lätt. Hacka skinkan och gräslöken. Blanda skinka, gräslök, grädde, vin, senap och ost. Häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med pressad potatis och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 18 augusti 2009

    Wow! vilken höjdare! jättegott!

    pihal 15 juli 2014

    Godaste fisk jag ätit. Är ingen fiskälskare egentligen men jag kunde knappt låta bli att slicka skålen med såsen efteråt. Lätt att göra. Nästa gång skall jag prova med knaperstekt bacon istället för rökt skinka. 5 i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben