Stekt gösfilé med regnbågsrom

Serverar: 4 portioner

Det här är en snabblagad rätt, som passar både till vardag och fest. Gösfilén kan bytas ut mot annan vit fisk med samma goda resultat.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • ½+½ dl finhackad gräslök
  • 2 msk smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • 100 g lax- eller regnbågsrom
  • citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt.
    2. Blanda salt, peppar, mjöl och ½ dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.
    3. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.
    4. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben